Zrelost:
- zgodnja sorta
- ovalni
- izenačeni
- kožica je rumene barve in gladka
- meso je rumene barve
- plitve oči
Odpornost proti boleznim in škodljivcem:
- odporna na krompirjeve ogorčice Ro1 in Ro4
- odporna je tudi na virus Y in A
- dobro odporna na virus zvijanja listov
- prav tako je dobro odporna na krompirjevo plesen na listih in gomoljih
- rekordni pridelki z enako velikimi gomolji
Uporabnost in lastnosti:
- zgodnja sorta, ki se dobro skladišči
- primerna za vsa pridelovalna področja v Sloveniji
- priporoča se upoštevanje štiri letnega koloborja
- zelo primerna za pranje, pakiranje, lupljenje in transport ter prodajo v supermarketih
- jedilni tip B
- široko uporabna, za pripravo različnih jedi
- zelo primerna tudi za praženje po ocenjevanju Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi
- po kuhanju ne spremeni barve in se ne razkuha
Pomen jedilnih tipov:
Jedilni tip A – solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
Jedilni tip B – vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
Jedilni tip C – precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
Jedilni tip D – moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
Jedilni tip AB in jedilni tip BC – vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.