Trbanc d.o.o., Markljeva ulica 2, Novo mesto - Dolenje Kamence – Bučna vas, ob Ljubljanski cesti

KROMPIR KIS RAZOR

Slovenska sorta z rumenim mesom za lahka tla

RAZPOLOŽLJIVOST:

Na zalogi

KATEGORIJE:

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

KIS razor je srednje pozna sorta namenjena pridelavi za dolgotrajno skladiščenje za ozimnico. Sorta je primerna za pridelavo na vseh tleh primernih za krompir, dobro pa jo pridelamo tudi na lažjih tleh. Rastlina je dobro odporna na sušni stres. Tvori zelo velik pridelek izenačenih debelih gomoljev z gladko kožico. KIS razor je sorta srednje odporna na glavne bolezni krompirja ter se zelo dobro skladišči.

GOMOLJI: Tvori srednje število zelo velikih gomoljev, 8–10 na grm, dolgo ovalne oblike, ki imajo rumeno gladko kožico in plitva očesa. Meso je srednje čvrsto, svetlo rumene barve, ki ne spreminja barve po kuhanju in ne potemni. Kožica je rumena.

Pridelek je lahko zelo velik, gomolji so zelo izenačeni, zelo debeli. Sorta je zelo primerna za domačo porabo za ozimnico in zelo primerna za tržne pridelovalce poznega krompirja.

Sorta je zelo dobro odporna na navadno krastavost ter srednje odporna na glivične bolezni. Razor zelo dobro prenaša sušni stres in redko prihaja do drugotne rasti. Za boljšo notranjo kakovost mesa odsvetujemo pretirano uporabo dušika pri gnojenju. Sorta ni občutljiva na udarce pri izkopu. Odsvetujemo uporabo domačega pridelka za nadaljnje sajenje.
Zelo je primerna za dolgotrajno skladiščenje ter je dobro odporna na odtiske med skladiščenjem. Razor lahko skladiščimo do naslednje pomladi.

 

Dodatne informacije

Teža:

5 kg, 10 kg, 25 kg

Iskanje po izdelkih