Trbanc d.o.o., Markljeva ulica 2, Novo mesto - Dolenje Kamence – Bučna vas, ob Ljubljanski cesti

KROMPIR ELECTRA

Za okolju prijazno pridelavo z manj dušika in vode

RAZPOLOŽLJIVOST:

Na zalogi

KATEGORIJE:

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Electra je srednje pozna sorta. Odlično se obnaša v vseh pridelovalnih pogojih. Močna rastlina je izjemno odporna na vročinski in sušni stres. Tvori zelo velik pridelek izenačenih lepih gomoljev z gladko kožico. Se zelo dobro skladišči. Ima odličen okus ter s čvrstim kakovostnim mesom prepriča najzahtevnejše uporabnike pri kuhanju in pečenju.
Tvori srednje število velikih gomoljev, okroglo-ovalne oblike, ki imajo rumeno gladko kožico in zelo plitva rahlo obarvana očesa. Meso je čvrsto, svetlo rumene barve, ki ne spreminja barve po kuhanju. Meso je praviloma brez notranjih napak.
Je zelo velik, gomolji so izredno izenačeni in skoraj ni drobnih. Nasad naj dozori pred uničenjem krompirjevke in kožica naj bo utrjena pri izkopu, da ni površinskih poškodb in površinskega pokanja. Sorta je zelo primerna za domačo porabo in še posebno za tržne pridelovalce poznega krompirja, ki krompir perejo ali ščetkajo za prodajo na trgovskih policah.
Sorta je zelo odporna na navadno krastavost ter dobro odporna na glivične bolezni, na plesen na krompirjevki. Electra je zelo odporna na skladiščne bolezni kot je srebrolikost, pikavost gomoljev ter dobro odprorna na udarce in odtiske med dolgotrajnim skladiščenjem

Zelo je primerna za dolgotrajno skladiščenje ter je zelo odporna na odtiske med skladiščenjem. Zaradi odpornosti na srebrolikost in pikavost ostanejo gomolji zelo lepi tudi po dolgotrajnem skladiščenju.

Dodatne informacije

Teža:

5 kg, 10 kg, 25 kg

Iskanje po izdelkih